Leto 2020 je tudi leto številnih strokovnih predavanj in izobraževanj, ki sta jih izvedli odvetnici Maja Koršič Potočnik in Maja Prebil. Sta izurjeni in strokovno podkovani predavateljici, ki črpata znanje in izkušnje iz vsakodnevne odvetniške prakse, zato znata poslušalcem posredovati znanje na razumljiv in uporaben način. Predavata o strokovni tematiki, za katero sta specializirani in sicer za javno naročanje, gradbeno pravo in FIDIC.

Epidemija je prinesla selitev strokovnih izobraževanj na splet. Inženirji Inženirska zbornica Slovenije so lahko od doma, iz pisarne ali gradbišča poslušali in sodelovali na njunih 25 izobraževanjih.

Obe Maji sta predavali tudi v okviru izobraževanj Uradni list Republike Slovenije, d.o.o.. Izvedeni so bili 4. Dnevi prakse javnih naročil (maj 2020) in 9. Kongres javnega naročanja (september 2020), kjer sta nastopali tudi kot programski vodji.

Maja Prebil se je pridružila projektu CARE4CLIMATE. S svojim znanjem in inovativnim pristopom si prizadeva, da bodo ključni deležniki pridobili znanje s področja zelenega javnega naročanja.

Mag. Maja Koršič Potočnik je predavala tudi študentom ljubljanske Pravne fakultete.

Sprejete so bile nove Posebne gradbene uzance 2020. Maji sta sodelovali v strokovni skupini, ki je pripravila njihovo besedilo.